Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory, Společnost

Mám v hlavě zahrádku

S Kamu o její vizi gastrocesty, efektu podrazu a salse ze cvrčků

Kamila Rundusová • Autor: Matěj Stránský
Kamila Rundusová • Autor: Matěj Stránský

Na rukou má sem tam jizvu od krájení, ale hlavně je má plné tetování, včetně kérek zeleniny. Pro své vaření ještě před dvěma lety užívala výraz punkové, prý proto, že se do všeho vrhala po hlavě. Dneska o sobě tvrdí, že se zklidnila, do nových projektů se ale vrhá dál. Všechny samozřejmě souvisejí s tím, co miluje nade vše – s vařením. „Pankáč jsem pořád, ale už takový organizovanější,“ říká o sobě. A pro své vaření a projekty s ním spojené má nový výraz – je to teď takové „Kamu hrou“.

Kamila Rundusová
Kamila Rundusová

Pro televizi jste před dvěma lety natočila cestopisnou gastroshow z Vietnamu, teď připravujete pokračování z Mexika. Vydala jste kuchařku, která okamžitě zmizela z pultů, máte svůj food blog… To už jste něco jako kuchařská celebrita. Cítíte se být celebritou?

Sláva mě nezajímá. A výraz kuchařská celebrita nemám ráda, protože uměle vytvořenou gastrohvězdou se může stát kdokoli – znáte to, mistr kuchař náhražka, mistr kuchař kůžička…

Já jsem šťastná, když dělám věci, které chci dělat, a daří se mi. Když se dařit přestane, tak se seberu a jedu jinam.

Kamila Rundusová
Kamila Rundusová

Nějaká „kamumánie“ tu ale proběhla, jeden čas vás bylo všude plno.

Možná ano, ale už trochu brzdím, zkušenost mě naučila, že když začnete být v něčem úspěšná, vaše tvář se stane známější, vašimi plakáty polepí i tramvaje a na akcích si s vámi kdekdo chce…

Tento článek je v plném znění dostupný členům předplatitelům Respektu.

Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se. Pokud byste chtěl/a dostávat Respekt Speciály i v tištěné podobě, pořiďte si předplatné s členstvím v Klubu Respektu (pro rozšíření nám napište na [email protected]).

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].